Wat is Fulfilment?

Geschreven door: Fulfilment.nl

Fulfilment is een bekend begrip in de logistieke wereld. In het kort is het eigenlijk het hele logistieke proces rondom het afhandelen van een webshop bestelling, vanaf het moment dat de order binnenkomt, tot de bezorging bij de klant. Dit houdt in; het controleren van goederen, voorraad opslaan, orders afhandelen, pakketten versturen en alle andere stappen die hierbij komen kijken.

Als webshop eigenaar begin je meestal klein, je verstuurd waarschijnlijk alle pakketten nog zelf. Bij een paar orders per week is dit nog wel vol te houden, maar wanneer je groeit en het aantal bestellingen stijgt wordt het logistieke proces een hele uitdaging. Door dit proces uit te besteden (e-fulfilment) zal het een heleboel werk uit handen nemen, waardoor je meer tijd hebt om je te focussen op bijvoorbeeld andere belangrijke processen binnen je bedrijf.

Het fulfilment proces

Het logistieke proces voor een webshop wordt ook wel fulfilment genoemd en ziet er als volgt uit:

1: Software

Zonder software bestaat het fulfilment proces niet en is dus essentieel in het proces. Onze software zorgt voor de koppeling tussen de voorraad, bestellingen, de vervoerder en de regels die vast zitten aan een bepaald product of bestelling. Zo kan alles gepersonaliseerd worden, bijvoorbeeld hoe de bestellingen moet worden ingepakt en hoe groot de verpakking moet zijn. Met goede software zal het fulfilment proces snel en foutloos gaan, wat resulteert tot een tevreden consument en natuurlijk een tevreden webshop eigenaar!

2: Ontvangst en controle goederen

De bestelde goederen worden in ontvangst genomen door het fulfilment bedrijf. De bestelde goederen worden direct geteld, gecontroleerd en ingeboekt in het Warehouse Management Systeem (WMS).

3: Opslag

Ook over de opslag van je goederen hoef je je geen zorgen te maken als je besluit om het fulfilment proces uit te besteden. De producten worden op een juiste, passende plek gelegd en daarnaast worden de producten ook netjes en schoon gehouden.

4: Orderverwerking

De orderverwerking is een belangrijke stap in het fulfilment proces en het is belangrijk dat dit efficiënt en accuraat gedaan wordt. Door ons systeem kan deze stap snel en foutloos gedaan worden d.m.v. het scannen van barcodes, zodat de klant zo snel mogelijk het juiste product ontvangt!

5: Inpakken

Alle nodige en passende middelen liggen in ons magazijn; dozen in allerlei formaten, verzend labels, opvulmateriaal, etc. Zo kunnen de pakketten snel en nauwkeurig worden ingepakt.

6: Verzenden

De bestellingen worden door ons van zondag t/m vrijdag tot 23:59 uur verwerkt en verzonden. Door deze scherpe cut-off tijd zullen orders dus nog tot laat worden verwerkt. Het bezorgen van de bestelling wordt uitgevoerd door de vervoerder. Wij bieden een ruime keuze aan vervoerders aan, waaronder DHL en DPD.

7: Rapportage

In je eigen portaal vind je een overzicht van alle bestellingen die binnenkomen. Je kunt hier je bestellingen en producten inzien en bewerken, track & trace codes bekijken en je leveringen aanmelden. Ondanks dat je het fulfilment proces uit handen hebt gegeven, kun je nog steeds alle informatie in het portaal vinden.

8: Retourlogistiek

Ook deze stap in het proces is essentieel bij de beleving en de tevredenheid van de klant. Het is vaak een tijdrovende en complexe taak, maar ook dit kunnen wij perfect uit handen nemen!

Interesse in onze Fulfilment diensten na het lezen van deze blog? Neem contact op of vraag een offerte aan! 

Onze nieuwste blogs

Webshop pakket verzenden
Wat betekent fulfilment?

Vragen? Neem contact op!

Heb je vragen of opmerkingen? Vul het formulier in of neem contact met ons op per e-mail of telefoon.

E-mail: info@fulfilment.nl
Telefoon: 085 130 92 01
KvK: 92335519

Adres:

Fulfilment.nl B.V.
Bijsterhuizen 1013
6604LA Wijchen

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.